Imagini arhiva

Firma este urmasa fostei Intreprinderi IUPS 9 Mai Lugoj, infiintata in anul 1974, cand a fost construita actuala locatie. In perioada 1974-1989 IUPS 9 Mai Lugoj a produs o gama diversa de utilaje si piese de schimb pentru industria usoara (textila, pielarie si incaltaminte, confectii, etc.).

In anul 1990 a luat nastere SC Silcom SA, care a functionat ca intreprindere cu capital de stat, pana in anul 1999, cand a fost privatizata in procent de 100%. In perioada 1990-1999 firma SC Silcom SA a pastrat profilul productiei anterior anului 1990 si totodata au aparut si primele colaborari cu firme straine, pentru care au fost produse diverse piese de schimb. In aceasta perioada au fost fabricate si primele piese pentru masina de turnat aluminiu la presiune joasa, masina care a constituit baza viitoarei activitati productive a SC Silcom SA.

Incepand cu anul 1999, dupa privatizare, productia a fost orientata spre export, in tari din vestul Europei (Germania, Austria, Franta), cu mici exceptii cand au fost produse piese pentru piata romaneasca. Astfel, incepand din 1999 si pana in prezent productia pentru export a reprezentat aproximativ 99% din totalul productiei realizate la SC Silcom SA.

Incepand cu anul 1999, principala activitate de productie a fost indreptata spre producerea partilor mecanice ale masinilor de turnat aluminiu la presiune joasa (pana in anul 2013 au fost produse parti componente pentru aproximativ 850 de astfel de masini de diverse forme si dimensiuni, in functie de specificatiile din comenzile beneficiarilor). Tot in aceasta perioada pe langa piesele si subansamblele pentru aceste masini, au fost produse pentru diverse firme straine parti componente a diverse scule si utilaje (stante, matrite, turbine hidraulice, etc.) si parti componente pentru liniile de automatizare din industria auto. De asemenea au fost realizate pe baza de comanda ansamble si subansamble de complexitate medie spre inalta care au necesitat proiectare si executie.

LogoGaidosGrup